Кобець (Задорожня), Олена СергіївнаТельна, Ганна МиколаївнаШкабура, Софія СергіївнаДоценко, Віктор ФедоровичАрпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна2018-04-102018-04-102017Патент на винахід № 114376 UA, МПК (2017.01) A21D 2/36. Cпосіб виробництва кексу функціонального призначення / Кобець О. С., Тельна Г. М., Шкабура С. С., Доценко В. Ф., Арпуль О. В. ; заявник – Національний університет харчових технологій. – № а201603166 ; заяв. 28.03.2016 ; опубл. 25.05.2017, Бюл. № 10, 2017 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26912Винахід стосується способу виробництва кексу функціонального призначення, що включає збивання цукру з жиром, додавання яєць до суміші та збивання, додавання подрібнених горіхів, есенції, амонію, борошна і перемішування, розкладання у форми та випікання, причому проводять збивання цукру з 49-51 % попередньо підігрітим до температури 25-27 °C жиром, за який використовують масло вершкове, при частоті обертання робочого органу 2-3 с-1, додавання попередньо підігрітих до температури 26-28 °C яєць курячих, змішаних з емульгатором у кількості 1,0-1,1 % від маси сировини, і збивання ще 10-12 хв. при частоті обертання робочого органу 3-4 с-1, після цього проводять введення в утворену емульсію суміші рослинних натуральних олій плодів шипшини та рижієвої у співвідношенні 85:15 або олії зародків пшениці та рижієвої у співвідношенні 90:10 у кількості 49-51 % від рецептурної маси жиру, збивання протягом 55-60 с при частоті обертання робочого органу 1-2 с-1 та заміс тіста з додатковим внесенням клітковини пшеничної або клітковини какао у кількості 15-25 % від маси борошна.uk-UKборошняні кондитерські виробиflour confectioneryхарчуванняfoodнапівфабрикатиsemi-finished productsкафедра готельно-ресторанної справиСпосіб виробництва кексу функціонального призначення (Патент на винахід № 114376)Other