Спосіб ацидиметричного визначення густини вапняного молока (Патент на корисну модель № 13196) - Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Василів, Володимир Павлович (My University, 2006)
Спосіб ацидиметричного визначення густини вапняного молока, що включає титрування проби однонормальною соляною кислотою з подовженням терміну витримки проби після першого титрування та додаванням надлишку кислоти, яку відтитровують однонормальним лугом, який відрізняється тим, що береться обєм вапняного молока 9,5-10,5 см та густина вапняного молока визначається за формулою.
Keywords: вапняне молоко; lime milk; густина; density; соляна кислота; hydrochloric acid; титрування; titration; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології оздоровчих продуктів