Перспективи використання ламінарії у різних галузях харчової промисловості. - Волченко, Андрій Анатолійович; Поцелуйко, Марія Василівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2019)
60 % території нашої країни знаходиться в зоні йодної нестачі Використання в їжу морських водоростей є найефективнішим методом профілактики йодного дефіциту. В роботі було розроблено ряд продуктів з використанням пюре з ламінарії - соуси, пасти, паштети, ікра. Також було виготовлено хлібобулочні вироби, печиво, вафлі з використанням порошку з морської капусти. 60% of our country's territory is in the zone of iodine deficiency. The use of seaweed food is the most effective method of preventing iodine deficiency. In the work, a number of products were developed using mashed potatoes from the laminaria - sauces, pastes, pastes, caviar. Also made bakery products, cookies, waffles using seaweed powder.
Keywords: йододефіцит; ламінарія; іodine deficiency; laminaria; кафедра технології консервування