Вакуум-віброекстрактор періодичної дії з комбінованим енергопідведенням (Патент на корисну модель № 99169) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Бодров, Віктор Семенович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Деканський, Вадим Євгенійович (My University, 2015)
Вакуум-віброекстрактор періодичної дії з комбінованим енергопідведенням містить циліндричний корпус з кришкою із розміщеним на ній віброприводом, з'єднаним через шток та перфорований диск з гнучким контейнером. Контейнер має проникну поверхню для екстрагенту, закріпленим на сітчастій нерухомій опорі, під якою в нижній частині корпуса розміщено регульований за амплітудою і частотою коливань випромінювач високочастотних механічних коливань. Апарат додатково оснащений зовнішнім вакуумованим циркуляційним контуром, який складається з барометричної трубки, що з'єднує робочий об'єм апарата з випарним пристроєм, який має обвідний контур і парову камеру, що з'єднані із збірником конденсату через конденсатор. Vacuum vibroekstraktor batch with combined enerhopidvedennyam includes a cylindrical body with a lid placed on it vibrogear connected through the rod and perforated disc with a flexible container. The container has a permeable surface for extractant, fixed on the mesh fixed anvil under which the bottom of the hull is located adjustable amplitude and frequency of vibrations of high frequency mechanical vibrations emitter. The device is additionally equipped with an external circulation circuit vacuumed, which consists of condenser tubes connecting the unit working volume of evaporating device having a bypass circuit and a steam chamber that are connected to the condensate collection through a capacitor.
Keywords: віброекстрактор; корпус; тарілка; vіbro extractor; housing; plate; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв