Дослідження методів визначення оптимальної структури сил цивільного захисту для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій - Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2014)
У роботі визначено основні умови оптимізації сил цивільного захисту при ліквідації наслідків будь якої надзвичайної ситуації. Побудовано дві моделі. Перша - це побудова цільової функції, друга - побудова функцій обмежень (їх може бути одна або декілька). Запропонований методичний апарат дозволяє обґрунтувати кількість сил цивільного захисту структура якого максимально пристосована до виконання завдань з ліквідації наслідків будь якої надзвичайної ситуації в конкретному акті застосування, що є оптимальною по критерію максимуму цільової ефективності сил. In this paper, the basic conditions for optimizing civil defense forces in the aftermath of any emergency. We construct two models. The first - the construction of the objective function, the second - to build a function limitations (there may be one or more). Methodical phone can justify the amount of civil defense forces whose structure most suited to the tasks in the aftermath of any emergency situation in a particular application of the act, which is the best on the criterion of maximum performance goal forces.
Keywords: цивільний захист; civil protection; надзвичайна ситуація; emergencies; оптимізація; optimization; управління; management; кафедра екології та екоменеджменту