Гончаров, Георгій ІвановичСтрашинський, Ігор Мирославович2012-12-172012-12-172002Гончаров, Г. І. Шляхи підвищення функціонально-технологічних властивостей сировини для виробництва варених ковбас / Г. І. Гончаров, І. М. Страшинський // Харчова і переробна промисловість. - 2002. - № 12. - С. 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4459Фосфатні солі і їх суміші включають у рецептури комплексних добавок для виробництва варених ковбасних виробів з ціллю підвищення вологозв’язучої і емульгуючої здатності м’яса, стабілізації рН фаршу, збільшення виходу і покращання консистенції готової продукції. Фосфатні препарати позитивно впливають на стан мікрофлори, кольороутворення і окислювальні процеси у м’ясопродуктах.otherфункціонально-технологічних властивостіфункционально-технологические свойстваfunctional and technological propertiesфосфатні соліхарчові добавкифосфатные солипищевые добавкиphosphate saltsfood additivesкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівШляхи підвищення функціонально-технологічних властивостей сировини для виробництва варених ковбасArticle