Дітріх, Ірина ВікторівнаБуй, Лілія МихайлівнаГанжа, Анна Андріївна2017-11-092017-11-092017Дітріх, І. В. Способи удосконалення харчування вегетаріанців на основі заміни продуктів тваринного походження насінням чіа / І. В. Дітріх, Л. М. Буй, А.А. Ганжа // Наукові праці НУХТ, 2017. - Т.23, №4 - С. 207-214.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26126Статтю присвячено сучасному стану вегетаріанства як системи харчування. Запропоновано використання альтернативної сировини — насіння Чіа — у раціоні вегетаріанців з метою забезпечення організму необхідними компонентами. Наведено аналіз хімічного складу насіння Чіа та його взаємозамінності з продуктами харчування тваринного походження. Запропоновано рецептуру функціональної страви, збагаченої білком і ω-3 ненасиченими жирними кислотами, які міститься у значній кількості у насінні Чіа. The article deals vegetarianism as the current state of nutrition. The use of renewable raw materials - Chia seeds - vegetarian diet in order to provide the body with the necessary components. The analysis of the chemical composition of chia seeds and their interchangeability with foods of animal origin. A formulation of functional foods enriched with protein and ω-3 unsaturated fatty acids, which are found in large quantities in the seeds of chia.uk-UKнасіння Чіавегетаріанське харчуваннябілокω-3 ненасичені жирні кислотивітамінифункціональний інгредієнтСhia seedsvegetarian foodproteinω-3 fatty acidsvitaminsfunctional ingredientsкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСпособи удосконалення харчування вегетаріанців на основі заміни продуктів тваринного походження насінням чіаArticle