Лановська, Галина Іванівна2012-09-182012-09-182012Лановська, Г. І. Формування інноваційної політики підприємств спиртової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.04 "Економіка та управляння підприємствами (за видами економічної діяльності)" / Лановська Галина Іванівна ; НУХТ. - К., 2012. - 20 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2638Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). − Національний університет харчових технологій, Київ, 2011. Дисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних і практичних засад формування інноваційної політики підприємств спиртової промисловості. Представлена робота дозволяє дослідити всі процеси формування інноваційної політики підприємств спиртової промисловості та розробити універсальні рекомендації щодо її формування на сукупній методичній основі. Поглиблено понятійно-категоріальний апарат економічної теорії щодо інноваційної політики: сформоване власне бачення сутності «інноваційна політика підприємства», обґрунтовано та систематизовано складові інноваційної політики за напрямки їх формування, що створює можливості її ефективного формування та застосування відповідних інструментів управління. Розроблено вперше методичні підходи до оцінки інноваційної політики підприємства з використанням кількісних показників. Для оптимального формування інноваційної політики на підприємствах спиртової промисловості розроблено і запропоновано інтегральний метод оцінки її складових та в цілому. Розроблено схему процесу формування інноваційної політики підприємства та матрицю взаємодії її складових з урахуванням життєвого циклу інновацій. Здійснено інтегральну оцінку інноваційної політики підприємств спиртової промисловості та оцінку позиції підприємства в ринковому середовищі. Розроблено методику вибору типу інноваційної політики в залежності від інтегральної оцінки та оцінки позиції підприємства в ринковому середовищі, яка побудована на співвідношенні їх рівнів та критеріїв.Thesis for the degree of candidate of economic sciences in specialty 08.00.04 - Economics and Business Management (by economic activity). - National University of Food Technologies, Kyiv, 2011. Dissertation is devoted to the development of theoretical, methodological and practical basis for forming innovation policy enterprise spirit industries. Submitted work can examine all the processes of formation of innovative policy enterprise alcohol industry and to develop universal recommendations for its formation on an aggregate basis methodical. Profound conceptual and categorical apparatus of economic theory of innovation policy: formed their own vision of the essence of "innovation policy of the company" reasonably and systematically the components of innovation policy in the direction of their formation, that creates opportunities for its effective development and application of appropriate management tools. A first methodological approaches to the evaluation of innovation policy of the company using quantitative indicators. For optimal formation of innovation policy in the business of alcohol industry developed and proposed an integral method of assessment and its components as a whole. A scheme of the formation of innovative policy of the enterprise and its interaction matrix elements, taking into account the life cycle of innovation. Done integrated assessment of policy innovation enterprise spirit industries and evaluate the position of the enterprise in a market environment. A method for selecting the type of innovative policy based on integrated assessment and evaluation of the position of the enterprise in a market environment that is based on the ratio of their levels and criteria.otherінвестиційна політикаінноваційна політика підприємствамаркетинг інноваційполітика в галузі НДДКРполітика структурних змінтехнічна політикаinvestment policyinnovation policy of the companymarketing innovationpolicy on research and developmentstructural changes in policytechnical policyкафедра фінансівФормування інноваційної політики підприємств спиртової галузіArticle