Дослідження фільтрування води за допомогою кокосового активованого вугілля - Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2024)
Від води залежить якість та стійкість готової лікеро-горілчаної продукції. Проаналізовано спосіб підготовки води системою вугільної фільтрації, що складається з фільтрів, заватажених кокосовим активним вугіллям. Визначено ефективність очищення під час видаляння органічних розчинників, вільного хлору, що сприяло покращанню органолептичних показників.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; лікеро-горілчане виробництво; liquor-vodka production; водопідготовка; water treatment