Мирончук, Валерій ГригоровичЛитвиновська, Людмила ОлександрівнаЛитвиновський, Олексій ПетровичБабко, Євген Миколайович2012-11-142012-11-142002Патент 44469 A, МПК 6C13F1/00 Спосіб варіння кристалізації цукрового утфелю останнього ступеня кристаллізації / Бабко Є. М., Мирончук В. Г., Литвиновська Л. О., Литвиновський О. П. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № 2001042255 ; заявл. 05.04.2001 ; опубл. 15.02.2002. Бюл. № 2, 2002 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3675Спосіб варіння і кристалізації цукрового утфелю останнього ступеня кристалізації включає уварювання утфелю в вакуум-апараті і кристалізацію його в перемішувачах-кристалізаторах з наступним його центрифугуванням. В кінці уварювання частина цукрового утфелю 10 - 30% з вакуум-апарата направляється на проміжне центрифугування, а решта цукрового утфелю, що залишається в вакуум-апараті продовжує уварюватись в типовому режимі. Отриманий під час проміжного центрифугування відтік направляється на уварювання утфелю останнього ступеня кристалізації в вакуум-апарат, з якого здійснюється часткове вивантаження утфелю для проміжного центрифугування. The proposed method for cooking sugar utfel at the final stage of crystallization involves cooking sugar utfel in a vacuum apparatus, and crystallization in mixer-crystallizers with the subsequent centrifugation. After cooking, a 10-30 % part of the sugar utfel is transferred for the intermediate centrifugation, and the remaining part is being cooked in the normal conditions. After the intermediate centrifugation, the produced product flow is transferred into the vacuum-apparatus for cooking sugar utfel of the final crystallization stage, from which the sugar utfel is partially discharged for the intermediate centrifugation.uk-UKкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннясхемакристалізаціявакуум-апаратschemecrystallizationvacuum apparatusСпосіб варіння кристалізації цукрового утфелю останнього ступеня кристаллізації (Деклараційний патент на винахід № 44469)Article