Сімахіна, Галина ОлександрівнаКамінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна2021-12-102021-12-102021-01-09Сімахіна, Г. О. Дослідження впливу низьких температур на компонентний склад плодів та ягід при заморожуванні / Г. О. Сімахіна, С. В. Камінська // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х Міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 281–283.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36795Рослинна сировина, а також продукти її перероблення, відіграють важливу роль у харчуванні людини, оскільки вони є не тільки джерелом цінних поживних речовин, а й біологічно активних: вітамінів, мінеральних речовин тощо. Попри те, що окремі види рослин значною мірою відрізняються між собою кількісним та якісним хімічним складом, всі вони характеризуються великою кількістю води й незначним вмістом сухих речовин, що й визначає їхню поведінку при зберіганні та переробленні. Аналіз різних способів консервування плодоовочевої сировини з точки зору максимального збереження вмісту вітамінів свідчить, що найефективнішим є консервування заморожуванням. / Plant raw materials, as well as products of its processing, play an important role in human nutrition, as they are not only a source of valuable nutrients, but also biologically active: vitamins, minerals and more. Despite the fact that some species of plants differ greatly in quantitative and qualitative chemical composition, they are all characterized by large amounts of water and low dry matter content, which determines their behavior during storage and processing. Analysis of different ways of preserving raw fruits and vegetables in terms of maximum preservation of vitamin content shows that the most effective is canning by freezing.otherзаморожуванняплодиягодиfreezingfruitsberriesкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження впливу низьких температур на компонентний склад плодів та ягід при заморожуванніThesis