Системи автоматичного регулювання з нейромереними регуляторами - Трегуб, Віктор Григорович (My University, 2004)
Стаття присвячена побудові та дослідженню систем автоматичного регулювання з нейромережними регуляторами в умовах невизначеності динамічних параметрів об’єкта. В дослідженні показано послідов ність створення нейромережних регуляторів і на основі комп'ютерного експерименту доведено переваги застосування їх перед лінійними (типовими) законами регулювання. За критерій оцінки якості роботи систем з типовими і нейромережними регуляторами обрано дисперсію розузгодження. The article deals with the construction and study of automatic control systems with neural networks regulators in uncertain dynamic parameters of the object. The study shows the sequence of a neural network controller on the basis of computer experiments proved the benefits of their use to line (typical) control law. The criterion for assessing the quality of the systems and neural network with the standard controls selected dispersion of this mismatch.
Keywords: система автоматичного регулювання; automatic control system; нейромережний регулятор; neural network controller; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка