Формування міжкультурної компетенції у професійній підготовці фахівців - Березовська, Ольга Владиславівна; Никитенко, Ольга Василівна (My University, 2012)
У статті аналізується поняття міжкультурної компетенції, яка є важливою складовою комунікативної компетенції; акцентується увага на необхідності та способах розвитку мовленнєво-комунікативних умінь – складової комунікативної компетенції майбутніх спеціалістів. This article reveals the definition of communicative competence and its main aspects, communicative skills are analyzed, and attention is concentrated on the importance of their development in the future specialists training.
Keywords: міжкультурна компетенція; communicative competence; комунікативна компетенція; соціокультурна компетенція; міжкультурне спілкування; комунікація; sociocultural competence; cross-cultural communication; communication; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації