Сучасні хімічні дезінфектанти та антисептики. Частина ІІ - Брицун, Василь Миколайович; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Попова, Інна Вадимівна; Сімуров, Олексій Володимирович (My University, 2021)
Здійснено класифікацію ДЗ і АЗ за хімічною структурою. Наведено їх спектри активності, напрями, форми й умови застосування, описано токсичність і вплив на екологію.

The classification of DA and AA by the chemical structure was performed. The spectrum of their activity, directions and forms of DA and AA were given. Toxicity and the impact on the environment were described.
Keywords: антисептик; дезінфектант; мікроорганізми; віруси; спори; резистентність; antiseptic; disinfectant; microorganisms; viruses; spores; resistance; кафедра харчової хімії