Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЮщенко (Гончар), Наталія Михайлівна2021-12-102021-12-102021Кузьмик, У. Г. Перспективність використання кисломолочних продуктів у дитячому харчуванні / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко // Здорове харчування дітей в Україні - запорука майбутнього нації: стан і перспективи : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 29 вересня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 54–56.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36805Кисломолочні продукти займають вагоме місце у раціоні харчування усіх верств населення завдяки високій харчовій цінності та дієтичним властивостям. Кисломолочні пасти, які виробляють із сиру кисломолочного є джерелом легкозасвоюваного повноцінного молочного білка, вітамінів, мінеральних елементів тощо. На сьогоднішній день асортиментний ряд кисломолочних продуктів для дитячого харчування є обмеженим або в основному представлений десертними видами. З огляду на дефіцит білку та надлишку легкозасвоюваних вуглеводів у раціоні харчування, виникає необхідність покращення структури харчування дітей.otherкисломолочні продуктидитяче харчуваннякафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїsour milk productsbaby foodПерспективність використання кисломолочних продуктів у дитячому харчуванніThesis