Середа, Ольга ГригорівнаНікітіна, Тетяна Андріївна2022-05-232022-05-232021Середа, О. Г. Впровадження інноваційного меню для людей хворих на целіакію як спосіб підвищення конкурентоздатності ресторанного закладу при туристичному готелі / О. Г. Середа Т .А. Нікітіна // Modern engineering and innovative technologies. – 2021. – Issue 18, Part 3. – P. 33–37https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37469У статті обґрунтовано необхідність впровадження інновації при туристичному готелі; досліджено контингент споживачів; проаналізовані заклади ресторанного господарства з наявністю безглютенового меню в м. Суми; розкрито сутність інновації; наведені переваги меню для людей хворих на целіакію; охарактеризовано вплив продуктів безглютенового меню на здоров’я хворої людини.The article substantiates the need for innovation in a tourist hotel; the contingent of consumers is investigated; the establishments of restaurant economy from gluten-free menus in Sumy are analyzed; the essence of innovation is revealed; the advantages of using the usual menu from the menu for people with celiac disease are given; and the impact of gluten-free products on the health of the sick person is described.туристичний готельготельне підприємствоглютенготельний бізнесцеліакіяtourist hotelбезглютенове менюglutenконкурентоспроможністьceliac diseaseінноваціїgluten - free menucompetitivenessкафедра готельно-ресторанної справиВпровадження інноваційного меню для людей хворих на целіакію як спосіб підвищення конкурентоздатності ресторанного закладу при туристичному готеліArticle