Спосіб виробництва соусу "Брусничного" (Деклараційний патент на корисну модель № 152648) - Пушка, Ольга Сергіївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Шпилька, Валерія Сергіївна (My University, 2023)
Спосіб виробництва соусу, що включає механічну обробку підготовленої сировини, який відрізняється тим, що брусницю у кількості 16-24 %, банани у кількості 10-20 %, базилік у кількості 5-9 % та мигдаль у кількості 5-9 % закладають в чашу Thermomix TM6, де одночасно блендують на швидкості 400-600 об./хв. впродовж 30-40 с до утворення однорідної маси та 15 нагрівають до температури 40-50 °C, після чого додають мед у кількості 16 %, воду у кількості 29-40 %, суміш доводять до кипіння та охолоджують до температури 12-14 °C. The method of sauce production, which includes mechanical processing of prepared raw materials, which differs in that lingonberries in the amount of 16-24%, bananas in the amount of 10-20%, basil in of 5-9% and almonds in the amount of 5-9% are placed in a Thermomix TM6 bowl, where at the same time blend at a speed of 400-600 rpm. for 30-40 seconds until a homogeneous mass is formed and 15 heat to a temperature of 40-50 °C, then add honey in the amount of 16%, water in the amount of 29-40%, the mixture is brought to a boil and cooled to a temperature of 12-14 °C.
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; соус; термомікс; брусниця; мигдаль; sauce; thermomix; lingonberries; almonds