Ефективність номограм для спрощення технологічних розрахунків у хлібопеченні - Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила Василівна (My University, 2019)
Важливою складовою правильної організації технологічного процесу є розрахунки. Особливо, якщо використовується нетрадиційна сировина. Показана ефективність застосування номограм (особливого виду креслень) для спрощення технологічних розрахунків на прикладі визначення кількості води на замішування тіста. Наведено приклад номограми для трикомпонентних високобілкових сумішей.
Keywords: хлібопечення; рецептура; розрахунки; вологість; номограма; расчеты; влажность; baking; recipe; calculations; humidity; nomogram