Грек, Олена ВікторівнаСкорченко, Тетяна АнатоліївнаБілоус, Надія Василівна2013-03-112013-03-111999Грек, О. В. Використання рослинної сировини у виробництві плавлених сирів / О. В. Грек, Т. А. Скорченко, Н. В. Білоус // Таврійський науковий вісник : збірник наукових праць ХДАУ : – 1999. – № 10. — С. 160-164.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6780Перед молочною промисловістю стоїть задача збільшення виробництва плавлених сирів саме з тими наповнювачами, вартість яких нижча вартості молочної сировини, які є в Україні в необмеженій кількості. Одночасно слід проводити науковий пошук шляхів комплексного використання вторинної молочної сировини на виробництво білкових молочних продуктів. Саме тому у своїх дослідженнях в якості компонентів рецептур нових видів плавлених сирів нами вибраний молочно-білковий продукт (МБП) та пряні овочі. В розроблених рецептурах із пряних овочів використали: петрушку, селеру, кріп, цибулю зелену, часник. Плавлені сири, одержані з молочно-білковим продуктом та овочами, одержали високу дегустаційну оцінку. Before the dairy industry is the problem of increasing the production of processed cheese with those fillers, which cost lower than the cost of raw milk, which is in Ukraine in unlimited quantities. Simultaneously should conduct scientific research through integrated use of secondary raw milk for protein production of dairy products. That is why in his studies as components of new formulations processed cheeses we selected milk protein product (ILO) and spicy vegetables. In developed recipes with spicy vegetables used: parsley, celery, dill, green onions and garlic. Processed cheeses obtained from milk-protein foods and vegetables were highly tasting evaluation.uk-UKрослинна сировинаплавлені сириперецьгрибитоматні соусисолі плавленняпряні овочізеленьvegetable raw materialsprocessed cheesepeppersmushroomstomato saucemelting saltsvegetablesherbsкафедра технології молока і молочних продуктівВикористання рослинної сировини у виробництві плавлених сирівArticle