Використання пастоподібного концентрату з насіння амаранту в рибопереробному виробництві - Тищенко, Людмила Миколаївна; Пилипчук, Оксана Станіславівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2020)
В роботі розглянуто особливості використання пастоподібного концентрату з насіння амаранту в рибопереробному виробництві. На підставі вивчення органолептичних та фізико-хімічних показників якості та безпеки встановлені терміни придатності пастоподібного концентрату: 10 діб при температурі 4±2 °С, 60 діб при –18±2 °С. Отримані дані по харчовій цінності концентрату дозволяють використовувати його при виробництві комбінованих м'ясопродуктів. The peculiarities of the use of amaranth paste concentrate in fish processing are considered in the paper. Based on the study of organoleptic and physicochemical indicators of quality and safety, the shelf life of the paste concentrate was established: 10 days at 4 ± 2 ° C, 60 days at –18 ± 2 ° C. Obtained data on the nutritional value of the concentrate allow it to be used in the production of combined meat products.
Keywords: амарант; концентрат; риба; amaranth; concentrate; fish; кафедра технології консервування