Дослідження процесів приготування ферментованих безалкогольних напоїв на основі соку цукрового сорго та концентрату яблучного соку - Зінов'єва, Анна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Курбанов, Байрам; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Прибильський, Віталій Леонідович (My University, 2014)
В результаті проведених досліджень встановлено оптимальні параметри зброджування сусла на основі соку цукрового сорго та концентрату яблучного соку в технології безалкогольних ферментованих напоїв: концентрація дріжджів - 4,5 млн/см3, зброджування напою при температурі 12 °С - 3 доби, доброджування при температурі 1-2 °С - 2 доби.
Keywords: сік цукрового сорго; яблучний сік; ферментовані безалкогольні напої; яблочный сок; сок сахарного сорго; ферментированные безалкогольные напитки; juice of sugar sorghum; cider; fermented soft drink; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології оздоровчих продуктів