Стратегія сталого розвитку України - Салатюк, Ніна Миколаївна (My University, 2014)
Забезпечення сталого розвитку національної економіки є спільною проблемою, властивою як розвиненим, так і країнам, що розвиваються. В Україні інтерес до подібної проблематики обумовлений такими факторами: занепадом і руйнацією звичної ідеологічної парадигми, проведеними ринковими реформами, які супроводжуються різким скороченням обсягів виробництва, падінням життєвого рівня значної частини населення, критичним зниженням ефективності національної економіки, погіршенням стану навколишнього середовища. Sustainable development of the national economy is a common problem inherent in both developed and developing countries. In Ukraine the interest in such issues due to the following factors: the decline and destruction of the usual ideological paradigm, ongoing market reforms, accompanied by a sharp decline in production, falling living standards of much of the population, critical decrease in the efficiency of the national economy, the deterioration of the environment.
Keywords: сталий розвиток; стратегія сталого розвитку; sustainable development; sustainable development strategy; кафедра економічної теорії