Можливість використання наночасток срібла для лікування SARS-CoV-2 - Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2021)
Найкращим підходом до запобігання вірусних інфекцій є вакцинація. Однак розробка вакцин займає багато часу, є дороговартісною і вимагає використання складного обладнання, тому у світі досліджують різні протикоронавірусні препарати. Серед них – наночастки металів, які добре себе зарекомендували і широко використовувались у противірусній терапії протягом останніх кількох десятиліть. Нині показано можливість використання наночасток срібла (AgNPs) при COVID-19.
Keywords: наночасточки срібла; ковід; противірусна дія; silver nanoparticles; antiviral activity; кафедра біотехнології і мікробіології