Холодне охмелення як спосіб покращення пива - Синяк, Оксана Геннадіївна; Науменко, Марина Сергіївна; Мукоїд, Роман Миколайович (My University, 2023)
Пиво - один з найпопулярніших напоїв у світі. Його виробництво має багатовікову історію, і за цей час було розроблено безліч різних технологій, які дозволяють створювати пиво різноманітних стилів і смаків. Одним з таких методів є холодне охмелення. Воно полягає в додаванні хмелю в пиво після закінчення основного бродіння, при низьких температурах. Холодне охмелення дозволяє отримати пиво з більш вираженим ароматом і меншою гіркотою, ніж при традиційному охмеленні. Холодне охмелення – це інноваційний процес сучасних пивоварних підприємств. Цей процес дозволяє експериментувати із різними сортами хмелів та режимами охмелення, що дозволяє отримати продукти з широким спектром пивних і суслових стилів. Процес холодного охмелення дозволяє отримати стабільніший продукт, що менш схильний до хімічного окиснення, ніж пиво охмелене класичним способом. Пиво отримане в процесі холодного охмелення довше зберігає свої органолептичні показники порівняно із продуктом отриманим класичним охмеленням, що є однозначною перевагою для сучасних пивоварних підприємств

Beer is one of the most popular drinks in the world. Its production has a centuries-old history, and during this time many different technologies have been developed that allow creating beer of various styles and tastes. One such method is cold hopping. It consists in adding hops to beer after the end of the main fermentation, at low temperatures. Cold hopping allows you to get beer with a more pronounced aroma and less bitterness than with traditional hopping. Cold hopping is an innovative process of modern breweries. This process allows for experimentation with different types of hops and hop modes, resulting in products with a wide range of beer and wort styles. The process of cold hopping makes it possible to obtain a more stable product that is less prone to chemical oxidation than beer hopped in the classic way. Beer obtained in the process of cold hopping retains its organoleptic indicators longer compared to the product obtained by classic hopping, which is a definite advantage for modern breweries
Keywords: сусло; пиво хміль; охмелення; спосіб; wort; beerhops; hopping; method; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства