Після додання сухого яєчного білка (в тісто для макаронних виробів вони набувають значно вищої харчової цінності - Голікова, Тетяна Петрівна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Вербій, Віктор (My University, 2003)
Вивчено можливість застосування сухого яєчного білка при виготовленні макаронних виробів підвищеної харчової цінності. Досліджено вплив добавки на якість виробів, структуру тіста та параметри пресування порівняно з яйцями та їх компонентами. Доведено позитивний вплив сухого яєчного білка на якість та визначено його раціональне дозування. The possibility of the dry egg white applying in macaroni of increased food value producing has been studied. The additive influence to the quality of macaroni products, structure of dough as well as parameters of pressing in comparing to the egg and its components has been researched. The positive effect of dry egg white to the quality has been proven and its rational dosage has been determined.
Keywords: сухий яєчний білок; харчова цінність; якість; структура тіста; параметри пресування; dry egg white; food value; quality; structure of dough; parameters of pressing; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи