Інноваційні технології борошняних страв у ресторанному господарстві - Антоненко, Артем Васильович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна (My University, 2023)
Розраховано комплексний показник якості та побудовано модель якості соусу «Новітній» з додаванням олії з плодів авокадо. Згідно з розрахунками, визначено, що комплексний показник якості дослідного зразку становить 3,85, а дослідного 14,33, що майже в два рази перевищує контроль. У результаті проведених досліджень виявлено, що додавання до складу соусу польський олії з плодів авокадо не має негативного впливу на технологічний процес виробництва та якість готового соусу. Таким чином застосування олії з плодів авокадо у технології соусу польського є доцільним та дозволяє компенсувати нестачу вмісту необхідних вітамінів, мінеральних речовин та харчових волокон. Розроблений соус рекомендується до впровадження у закладах ресторанного господарства.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; порушення харчового статусу; розробка спеціальних харчових; технологія соусу; плоди авокадо