Визначення якісних показників конини для використання у технології посічених напівфабрикатів - Мігаль, Артем Юрійович; Страшинський, Ігор Мирославович (My University, 2019)
Білки м'язової тканини коней мають повний набір амінокислот при сприятливому співвідношенні незамінних амінокислот, при цьому вміст триптофану, гістидину, тирозину, фенілаланіну та метіоніну більше, ніж у яловичині. Конина - постачальник в організм кальцію, фосфору, необхідних для нормального функціонування нервової, серцево-судинної системи. Конина - джерело таких важливих мікроелементів, як натрій, магній, хлор, які беруть участь у створенні необхідної буферної крові, регуляції кров'яного тиску, роботі нервової та м'язової тканин, формуванні та активізації травних ферментів. Вміст окремих мінеральних речовин у конині становить, мг в 100 г.: фосфору – 200, кальцію – 4, натрію – 21, калію – 176, заліза – 2,6.
Keywords: конина; мінеральні речовини; амінокислоти; напівфабрикати; horse; semi-finished products; amino acids; minerals; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів