Мігаль, Артем ЮрійовичСтрашинський, Ігор Мирославович2020-02-072020-02-072019Мігаль, А. Ю Визначення якісних показників конини для використання у технології посічених напівфабрикатів / А. Ю Мігаль, І. М. Страшинський // Актуальні питання аграрної науки : матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 175-річчю заснування Уманського національного університету садівництва, 21 листопада 2019 р. – Київ : Видавництво «Основа», 2019. – С. 274-275.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30689Білки м'язової тканини коней мають повний набір амінокислот при сприятливому співвідношенні незамінних амінокислот, при цьому вміст триптофану, гістидину, тирозину, фенілаланіну та метіоніну більше, ніж у яловичині. Конина - постачальник в організм кальцію, фосфору, необхідних для нормального функціонування нервової, серцево-судинної системи. Конина - джерело таких важливих мікроелементів, як натрій, магній, хлор, які беруть участь у створенні необхідної буферної крові, регуляції кров'яного тиску, роботі нервової та м'язової тканин, формуванні та активізації травних ферментів. Вміст окремих мінеральних речовин у конині становить, мг в 100 г.: фосфору – 200, кальцію – 4, натрію – 21, калію – 176, заліза – 2,6.otherконинамінеральні речовиниамінокислотинапівфабрикатиhorsesemi-finished productsamino acidsmineralsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВизначення якісних показників конини для використання у технології посічених напівфабрикатівArticle