Health action fondant sweets - Chernyshenko, Nadiya; Bashta (Sheremet), Alla (My University, 2016)
Analysis of the fondant sweets chemical composition shows their low bioavailability, the almost complete absence of important bioactive substances such as vitamins, minerals, dietary fibers. That’s why, fondant sweets require substantial correction of the chemical composition for increasing the number of bioactive substances, while reducing energy values. That’s why as a functional enrichers of fondant sweets was selected such plant material as precooked fruit mass of mulberry fruit (Morus nigra), powder of goji berry (Lycium barbarum) and chicory syrup. Аналіз хімічного складу помадних цукерок показує їх низьку біологічну цінність, практично повну відсутність таких важливих біологічно активних речовин, як вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна. У зв'язку з цим, помадні цукерки мають потребу в істотній корекції хімічного складу в напрямку підвищення кількості біологічно активних речовин, при одночасному зниженні енергетичної цінності.Саме тому в якості функціональних збагачувачів помадних цукерок було обрано рослинну сировину, а саме фруктову підварку з плодів шовковиці (Morus nigra), порошок ягід дерези звичайної (Lycium barbarum) та сироп цикорію.
Keywords: fondant sweets; bioactive substances; mulberry fruit; goji berry; chicory syrup; помадні цукерки; біологічно активні речовини; плоди шовковиці; ягоди дерези; сироп цикорію; кафедра технології оздоровчих продуктів