Особливості розвитку та функціонування гольфу на території сучасної України - Павлюк, Ірина Сергіївна (My University, 2021)
За останні роки в цілому ряді країн все більшої популярності серед різних верств населення здобуває гольф, який пройшов багатовіковий шлях розвитку, і став одним з найбільш масових видів спорту у всьому світі. На сьогоднішній день, гольфом регулярно займаються і беруть участь у змаганнях з різних оцінок від 60 до 100 млн., чоловік. Істотним фактором розвитку сучасного гольфу стало повернення йому статусу олімпійського виду спорту, що сприяло прогресу розвитку гольфу майже у всіх країнах – членах міжнародного олімпійського руху [2]. Гольф, це спорт, яким можна займатися в будь-якому віці. Аналіз наукових робіт зарубіжних авторів свідчить про те, гольф, як вид фізичної активності робить позитивний вплив на зміцнення і збереження здоров'я людей різного віку, статі та соціального статусу, впливає на розвиток їх рухових якостей, умінь і навичок, морально-психологічної сфери особистості, що є особливо важливо.
Keywords: гольф; розвиток; golf; education; кафедра фізичного виховання