Оптимізація розрахунку витрат вапна на окремі ступені очищення дифузійного соку - Помаз, Денис Андрійович; Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна Василівна (My University, 2023)
Вапняно-вуглецеве очищення є одним з найважливіших етапів цукрового виробництва — воно впливає на вихід і якість готової продукції. Одним із реальних шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є удосконалення технології вапняно-вуглецевого очищення з метою зниження витрат вапна на очищення дифузійного соку, що дозволяє більш ефективно використовувати вапно при максимальному видаленні нецукрів та отримання осаду з добрими фільтраційними властивостями.
Keywords: оптимізація розрахунку; очистка дифузійного соку; цукрове виробництво; calculations optimization; crude juice purifying; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки