ЛФК при захворюванні остеопорозом - Долиніна, Мила Милківна (My University, 2021)
Остеопороз займає одну з провідних позицій в рейтингу найбільш поширених хвороб ХХІ століття. В останні десятиріччя проблема остеопорозу набула особливого значення. Від остеопорозу страждають мільйони людей. Ця кількість має стійку тенденцію до збільшення не тільки через старіння населення, серед хворих все частіше зустрічаються люди молодого віку. За даними ВООЗ кількість людей у всьому світі, які вражені цим хронічним захворюванням, за останні двадцять років подвоїлася, а остеопороз займає четверте місце в світі по смертності та інвалідизації населення після серцево-судинної, онкологічної та ендокринної патології. Кількість хворих може знизитися, якщо вчасно вжити необхідні заходи, змінивши спосіб життя і дотримуючись певних правил. Osteoporosis occupies one of the leading positions in the ranking of the most common diseases of the XXI century. In recent decades, the problem of osteoporosis has become particularly important. Millions of people suffer from osteoporosis. This number has a steady tendency to increase not only due to the aging population, young people are increasingly found among the patients. According to the WHO, the number of people worldwide affected by this chronic disease has doubled in the last twenty years, and osteoporosis ranks fourth in the world in mortality and disability after cardiovascular, cancer and endocrine disorders. The number of patients can be reduced if the necessary measures are taken in time, changing the way of life and following certain rules.
Keywords: лікувальна фізкультура.; остеопороз; therapeutic exercise; osteoporosis; кафедра фізичного виховання