Конкурентоспроможність ринку банківських послуг України: фактор суперництва, тенденції та результати - Шірінян, Арам Сергійович; Шірінян, Лада Василівна (My University, 2019)
У роботі аргументовано конкурентоспроможність ринку банківських послуг у 2006-2017 роках в рамках нової методології комплексної оцінки конкурентоспроможності ринку банківських послуг з позицій конкурентної взаємодії банків, ефективності бізнесу і розподілу послуг. Розрахунки виконано на основі системи показників і порівняння з ринками банківських послуг інших країн. Отримано висновки і результати для України щодо необхідності збільшення капіталізації банків, рентабельності банківських активів, зменшення ринкової концентрації та диспропорцій розподілення послуг. The paper substantiates the competitiveness of the banking services market in 2006-2017 within the framework of a new methodology for the integrated assessment of the competitiveness of the banking services market, from the point of view of the competitive interaction of banks, the efficiency of business and the distribution of services. Calculations are based on the system of indicators and comparison with the markets of banking services of other countries. The conclusions and results concerning Ukraine are related to the necessity of increasing capitalization of banks, profitability of bank assets, reduction of market concentration and disproportions of distribution of services.
Keywords: ринок банківських послуг; економічна ефективність; конкуренція; концентрація; конкурентоспроможність; індекс Герфіндаля-Гіршмана; диспропорція розподілу; кафедра фінансів; banking services market; economic efficiency; competition; concentration; competitiveness; Herfindahl-Hirschman index; disproportion of distribution