Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаВеремчук, Павло2024-06-102024-06-102024Гащук, О. Смако-ароматичні прянощі, які використовують у технології ковбас / О. Гащук, О. Москалюк, П. Веремчук // Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 23–24 травня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 216.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43391Пряно-ароматичні суміші із прянощів складають для створення неповторних насичених ароматів і смаків для виробництва ковбас. У складі сумішей як обов’язкові компоненти зустрічаються перець чорний, паприка, кмин, мускатний горіх, кардамон. Аромат і смак таких сумішей характеризується переважною ноткою чорного перцю та солодкої паприки, надає яскравий смак та насичений аромат ковбасам. Проведений аналіз смако-ароматичних прянощів показав, що використання східних прянощів, таких як зіра, уцхо-сунелі або пажитник грецький, у виробництві напівкопчених ковбас дозволить збагатити та урізноманітнити смакові і ароматичні характеристики продуктуSpicy-aromatic mixtures of spices are made to create unique rich aromas and flavors for the production of sausages. Black pepper, paprika, cumin, nutmeg, cardamom are mandatory components of the mixtures. The aroma and taste of such mixtures is characterized by a predominant note of black pepper and sweet paprika, gives a bright taste and rich aroma to sausages. The conducted analysis of flavor and aroma spices showed that the use of oriental spices, such as cumin, ucho-suneli or fenugreek, in the production of semi-smoked sausages will enrich and diversify the taste and aroma characteristics of the productukпряно-ароматичні сумішіковбасні виробиspicy and aromatic mixturessausage productsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСмако-ароматичні прянощі, які використовують у технології ковбасThesishttps://orcid.org/0000-0001-7090-6834https://orcid.org/0000-0003-2726-5271