Спосіб консервування фаршу рибного кормового (Патент на корисну модель № 54784) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Віннов, Олексій Сергійович; Хомічак, Любомир Михайлович (My University, 2010)
Спосіб консервування фаршу рибного кормового включає подрібнення рибних відходів, дрібної риби та риби, відсортованої при виготовленні харчової продукції. Фарш змішують з морською водою або розчином хлориду натрію 0,3 % у кількості 4-6 %, піддають електролізу при густині електричного струму 200-400 А/м2 до досягнення фаршем рН 3, фасують та закупорюють. A method for preserving feed minced fish includes mincing fish wastes, small-sized fish and fish sorted by making food products. The minced fish is mixed with seawater or a solution of sodium chloride 0.3 % in an amount of 4-6 %, subjected to electrolysis at an electric current density of 200-400 A/m2 up to achieving pH 3 by the minced fish, prepacked and closed.
Keywords: електроактивований розчин; електроліз; фарш рибний; рибні відходи; electroactivated solution; electrolysis; fish wastes; mince fish; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології консервування