Шкраба, Марія ВолодимирівнаГрицайова, Анна ОлександрівнаГрищенко, Анна Миколаївна2020-02-102020-02-102018Шкраба, М. В. Використання яблучних харчових волкон в технології безглютенового хліба / М. В. Шкраба, А. О. Грицайова, А. М. Грищенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84-ої Міжнар. наук. конф. мол. учен., асп. і студ., 23-24 квітня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 167.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30730Безглютеновий хліб містить мало харчових волокон, оскільки до його рецептури входить в основному крохмаль. Перспективною сировиною для збагачення безглютенового хліба харчовими волокнами можуть бути продукти переробки яблук, які містять у своєму складі харчові волокна. У роботі наведено результати дослідження впливу вичавок яблучних сушених українського виробництва та спеціально виготовлених яблучних харчових волокон іноземного виробництва.otherцеліакіябезглютеновий хлібяблучні харчові волокнахарчова цінність хлібакрохмальceliac diseasegluten free breadapple dietary fibenutritional value of breadstarchкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВикористання яблучних харчових волокон в технології безглютенового хлібаThesis