Варена ковбаса „Особлива” (Патент на винахід № 99574) - Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Філоненко, Михайло Ігорович; Бомко, Ірина Василівна (My University, 2012)
Розроблено варену ковбасу, що містить яловичину першого сорту, нітрит натрію, сіль кухонну, спеції, яка відрізняється тим, що додатково містить м’ясо індиче, сироватку молочну суху, воду, добавку „Вікторія”, як спеції містить тмин, паприку і гірчицю. Developed sausages containing the first sort beef, nitrite of soda, salt, spices, characterized in that it further comprises a turkey-cock meat, dry lactoserum, water, addition "Victoria", as spices it contains a cumin, paprika and mustard.
Keywords: ковбаса варена; сироватка молочна; харчова добавка Вікторія; м’ясо індика; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів