Гастрономічний туризм: перспективні напрями - Трададенко, Тетяна Павлівна; Верес, Катерина Олександрівна (My University, 2014)
В останні роки у всьому світі в якості альтернативного всім вже звичного відпочинку починає набувати особливу популярність гастрономічний туризм. Гастрономічний туризм - це подорож по країнах і континентах для знайомства з особливостями місцевої кухні, кулінарними традиціями, з метою покуштувати унікальні для приїжджого людини блюдо або продукт. Мета гастрономічних турів -насолодитися місцевою рецептурою, що увібрала в себе вікові традиції і звичаї місцевих жителів, культуру приготування їжі. In recent years all over the world as an alternative to all the usual holiday already begins to take particularly popular gastronomic tourism. Gastronomic tourism - a journey across countries and continents to explore the features of the local cuisine, culinary traditions, in order to taste the unique dish to the incoming person or product. The purpose of gastronomic tours -nasolodytysya local recipes, which included the ancient traditions and customs of the local people, culture and cooking.
Keywords: гастрономічний туризм; gastronomic tourism; кулінарні традиції; culinary traditions; відпочинок; vacation; кафедра туристичного та готельного бізнесу