Пристрій для виготовлення полімерних закупорювальних засобів (Патент на корисну модель № 54653) - Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Тищенко, Євген Олександрович (My University, 2010)
Пристрій для виготовлення полімерних закупорювальних засобів, що включає станину, рухомі плити з півформами, який відрізняється тим, що він додатково включає пристрій розкривання півформ, що базується на використанні пневматичного тандему з конструкцією напрямних та пристрою фіксації замикання півформ, який містить два пневмоциліндри з додатковими напрямними, а також пристрій видування залишкових виробів на формуючій матриці, працюючий на дії стисненого повітря. Device for the production of polymeric closures, including the frame, moving slabs of pivformamy, characterized in that He further comprising pivform expansion device based on the use of pneumatic tandem with the design guides and fixation device pivform circuit that contains two actuators with additional guides and blowing device remaining items on forming matrix, working on the action of compressed air.
Keywords: ПЕТ; полімер; polymeric; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв