Застосування підходів лінійної теорії при синтезі керування для систем з запізнюванням - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Баркар, Д. О. (My University, 2012)
При синтезі оптимального керування розглянута задача переходу від виду математичної моделі системи керування з запізнюванням до такої ж без запізнювання. Показане застосування векторно-матричного представлення моделі об’єкта та зведення її до узагальненої системи з розширеним вектором стану, що не містить запізнювання. Показане модифікування виразу критерію оптимальної якості керування до форми, що містить математичне сподівання.
Keywords: синтез керування; synthesis of control; ректифікаційна колона; distillation column; вектор стану системи; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка