Складові економічної стійкості підприємства - Ківер, Анастасія Вікторівна; Бєлова, Тетяна Геннадіївна (My University, 2020)
Розглянуто складові економічної стійкості підприємства, які містять взаємопов’язані елементи. Виробнича складова характеризується відношенням прибутку до витрат. Фінансова складова визначається ефективним формуванням, розподілом і використанням фінансових коштів підприємства. Основними завданнями маркетингової складової є дослідження ринку збуту, визначення основних конкурентів, формування оптимального асортименту продукції та цін на неї, збільшення частки продукції підприємства на ринках збуту, стимулювання продажів. Управлінська складова відображає стійкість організаційної структури підприємства. Інноваційна складова характеризує спроможність підприємства до впровадження сучасних технологій і способів організації виробництва. Комунікаційна складова характеризується позитивною репутацією фірми, прихильністю споживачів.
Keywords: економічна стійкість підприємства; маркетингова стійкість; виробнича стійкість; фінансова стійкість; управлінська стійкість; economic stability; production stability; financial stability; managerial stability; кафедра маркетингу