Експериментальне визначення рівноважних концентрацій екстрактивних речовин в системі екстрагент — зернова рослинна сировина - Васильєва, Анна Андріївна; Верба, Наталія Іванівна; Золотухіна, Марія Дмитрівна; Жадько, Марина Іванівна; Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Бодров, Віктор Семенович (My University, 2015)
За допомогою апроксимації отримано загальне рівняння для визначення рівноважного вмісту екстрактивних речовин в екстракті в залежності від вмісту екстрактивних речовин у зерновій рослинній сировині, що пов’язує рівноважний вміст екстрактивних речовин в екстракті та вміст екстрактивних речовин у зерновій рослинній сировині. Апроксимовані залежності введені до математичних моделей процесу екстрагування у віброекстракторах безперервної дії.
Keywords: екстрагування; зерно; солод; extraction; grain; malt; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів