Українець, Анатолій ІвановичГрек, Олена ВікторівнаПетрина, Алла БогданівнаОнопрійчук, Олена Олександрівна2013-03-052013-03-052008Патент 30501 UA, МПК (2006) A23D7/00 Спосіб виробництва спреду з наповнювачем / Українець А. І, Грек О. В., Петрина А. Б., Онопрійчук О. О. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № u 2007 12968 ; заявл. 23.11.2007 ; опубл. 25.02.2008, Бюл. № 4, 2008 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6764Спосіб виробництва спреду з наповнювачем, що включає приготування жирової основи спреду з урахуванням жирнокислотного складу молочного жиру і рослинних жирів, вмісту в них твердої фази, відновлення сухого знежиреного молока та функціонально-технологічних інгредієнтів, приготування емульсії, пастеризація, перетворення суміші у спред, пакування. Згідно корисної моделі в якості функціонально-технологічних інгредієнтів використовуються замінник молочного жиру «Делікон» та продукти лікувально-профілактичного харчування на основі пророщених злаків «Прозер», які попередньо змішують з сухим знежиреним молоком у співвідношенні 1:2, піддають набуханню у воді температурою 20-30°С, пастеризують при температурі 90-95°С із витримкою 5- 10 хв з наступним охолодженням до 16-20°С. The mode of production spread with filling, includes cooking fat basis, taking into account the spread of fatty acid composition of milk fat and vegetable fat content of the solid phase, the restoration of skimmed milk and functional and technological ingredients, emulsifying, pasteurization, the transformation mixture spread, packing. According to the utility model as a functional and technological ingredients used milk fat substitute "Delikon" products and preventive nutrition based sprouted grains "Prozery ", pre-mixed with skimmed milk powder in the ratio of 1:2, subject to swelling in water temperature of 20 - 30 °C, pasteurized at a temperature of 90-95 °C with an exposure of 5 - 10 minutes, then cooled to 16-20 °C.uk-UKжирнокислотний складfatty acid compositionфункціонально-технологічні інгредієнтиfunctional and technological ingredientsемульсіяemulsionзамінник молочного жируmilk fat substituteкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва спреду з наповнювачем (Патент на корисну модель № 30501)Other