Очищення газопилових викидів підприємств з виготовлення чаю - Білоконь, Аліна Олексіївна; Сірик, Аліна Олегівна (My University, 2021)
Виробництво чаю це складний цикл переробки чайних пагонів та листя у готову до використання суху заварку. Процес виробництва чаю включає декілька послідовних етапів і вимагає від фахівців певних знань щоб забезпечити отримання чайної продукції високої якості. Чайний пил є одним із основних шкідливих виділень чайного виробництва, у тому числі під час експлуатації сушильного обладнання, що потребує ретельної поетапної очистки. Метою роботи є доцільність використання ефективного способу очищення газопилових викидів підприємств з виготовлення чаю. Встановлено доцільність використання двоступеневої технології очищення газопилових викидів підприємств з виготовлення чаю, оскільки даний метод дозволить вирішити проблему забруднення атмосфери. Для захисту повітряного басейну необхідно здійснювати комплекс заходів, у першу чергу, впровадження сучасних а також високоефективних пило- та газоочисних споруд, що здатні забезпечити необхідний рівень гранично допустимих концентрацій (ГДК) забруднювальних речовин у атмосферному повітрі на межі СЗЗ та в районі прилеглої житлової зони до технологічного підприємства. Tea production is a complex cycle of processing tea shoots and leaves into ready-to-use dry tea. The process of tea production includes several successive stages and requires certain knowledge from specialists to ensure the production of high quality tea products. Tea dust is one of the main harmful emissions of tea production, including during the operation of drying equipment, which requires thorough step-by-step cleaning. The aim of the work is the expediency of using an effective method of cleaning gas and dust emissions from tea companies. The expediency of using a two-stage technology for cleaning gas and dust emissions from tea companies has been established, as this method will solve the problem of air pollution. To protect the air basin it is necessary to take a set of measures, first of all, the introduction of modern and highly efficient dust and gas treatment facilities that can provide the required level of maximum permissible concentrations (MPC) of pollutants in air at the SPZ and adjacent residential areas. technological enterprise.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; виробництво чаю; газопилові викиди; пиловловлююче обладнання; production of tea; gas and dust emissions; dust collection equipment