Мембранні процеси та обладнання в харчових технологіях та інженерії - Національний університет харчових технологій (My University, 2020)
Видання містить матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції «Мембранні процеси та обладнання в харчових технологіях та інженерії». Розглянуто проблеми застосування мембранних технологій в переробній та харчовій промисловості: теоретичні засади застосування мембранних технологій в харчовій промисловості; розробка та застосування полімерних та керамічних мембран в харчовій промисловості; сучасне обладнання для реалізації мембранних процесів; застосування мембранних технологій в підготовці питної води та в очищенні промислових стічних вод. Розраховано на науковців, дослідників та інженерно-технічних працівників, які займаються означеними проблемами в переробній та харчовій промисловості. The publication contains materials of the V International scientific-practical conference "Membrane processes and equipment in food technology and engineering". The problems of application of membrane technologies in the processing and food industry are considered: theoretical bases of application of membrane technologies in the food industry; development and application of polymer and ceramic membranes in the food industry; modern equipment for the implementation of membrane processes; application of membrane technologies in drinking water treatment and industrial wastewater treatment. Designed for scientists, researchers and engineers who deal with these problems in the processing and food industries.
Keywords: застосування мембранних технологій; полімерні мембрани в харчовій промисловості; керамічні мембрани в харчовій промисловості; application of membrane technologies; polymer membranes in the food industry; ceramic membranes in the food industry