Шевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаЛоскутова, Ксенія СергіївнаМартьянова, Ірина СергіївнаМельник, Віталія МиколаївнаМухомор, Наталія Ігорівна2014-04-152014-04-152013Патент № 85609 UA, МПК А23L 1/00 А23L 1/052(2006.01) Композиція для виготовлення шинок / Кишенько І. І., Лоскутова К. С., Мартьянова І. С., Мартьянова І. С., Мухомор Н. І. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201306741 ; заявл. 29.05.2013 ; опубл. 25.11.2013, Бюл. № 22, 2013 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13979Розроблено композицію для виготовлення шинок,що містить яловичину,сіль,хлорид натрію,прянощі,нітрит натрію, фосфати, воду, яка відрізняється тим,що додатково містить білок плазми крові Vepro 75,сполучнотканинний білок Pro-Gel 95, карагенан, камедь ксантану, ериторбат натрію, декстрозу, при певному співвідношенні компонентів,мас.%.Технічний результат корисної моделі полягає у створенні нової композиції для виготовлення шинок,яка забезпечить раціональне використання м'ясної сировини, розширить асортимент солених виробів з м'яса, покращить органолептичні якісні показники і харчову цінність продукції, підвищить вихід готової продукції та знизить її собівартість.otherрецептурабілкишинкакомпозиціяструктураrecipesproteinshamscompositionstructureкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКомпозиція для виготовлення шинок ( Патент на корисну модель № 85609)Technical Report