Композиція для виготовлення шинок ( Патент на корисну модель № 85609) - Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Лоскутова, Ксенія Сергіївна; Мартьянова, Ірина Сергіївна; Мельник, Віталія Миколаївна; Мухомор, Наталія Ігорівна (My University, 2013)
Розроблено композицію для виготовлення шинок,що містить яловичину,сіль,хлорид натрію,прянощі,нітрит натрію, фосфати, воду, яка відрізняється тим,що додатково містить білок плазми крові Vepro 75,сполучнотканинний білок Pro-Gel 95, карагенан, камедь ксантану, ериторбат натрію, декстрозу, при певному співвідношенні компонентів,мас.%.Технічний результат корисної моделі полягає у створенні нової композиції для виготовлення шинок,яка забезпечить раціональне використання м'ясної сировини, розширить асортимент солених виробів з м'яса, покращить органолептичні якісні показники і харчову цінність продукції, підвищить вихід готової продукції та знизить її собівартість.
Keywords: рецептура; білки; шинка; композиція; структура; recipes; proteins; hams; composition; structure; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів