Микола Черіковський – фундатор освітньої спеціальності із процесів і обладнання харчових виробництв - Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Володимир Іванович; Губеня, Олексій Олександрович; Саєнко, Олександр Олександрович; Сінченко, Іван Андрійович (НУХТ, 2018)
Микола Черіковський – випускник механічного відділення Петербурзького Технологічного інституту, визначний інженер, науковець, винахідник, дипломат, директор Смілянського цукрового заводу завдяки наполегливій праці та підтримці друзів, зокрема одногрупників, заснував навчальну базу для підготовки інженерів із процесів та обладнання харчових виробництв. Видатний результат його діяльності – наш сучасний університет. Mykola Cherikovskui is a graduate of the mechanical department of the St. Petersburg Institute of Technology, a distinguished engineer, scientist, inventor, diplomat, director of the Smilianskyi sugar factory thanks to the hard work and the support of friends, in particular group members, to establish a training base for the training of engineers on processes and equipment for food production. An outstanding result of his work is our modern university.
Keywords: Черіковський; історія; Cherikovskyi; history; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв