Підготовка води для виробництва пива - Павленко, Наталія Василівна; Долгошеєва, Юлія; Хомічак, Любомир Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2014)
Досліджено технологію доочищення питної води з метою видалення солей жорсткості природними збагаченими глинами та шунгітом. Встановлено, що найбільш ефективним сорбентом для пом’якшення води є збагачена глина. Її застосування дозволяє знизити жорсткість води у 1,8…2,5 рази. Conducted research purification of drinking water to remove hardness salts enriched with natural clays and schungite. Found that the most effective sorbent for water softening is enriched with clay. Its use can reduce water hardness of 1.8 ... 2.5.
Keywords: вода; пиво; технологія; очищення; природна глина; шунгіт; жорсткість; кальцій; магній; фізіологічна норма; water; beer; technology; treatment; natural clay; shungit; hardness; calcium; magnesium; physiological norm; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства