Павленко, Наталія ВасилівнаДолгошеєва, ЮліяХомічак, Любомир МихайловичПрибильський, Віталій ЛеонідовичОлійник, Світлана Іванівна2017-11-082017-11-082014Підготовка води для виробництва пива / Н. Павленко, Ю. Долгошеєва, Л. М. Хомічак, В. Л. Прибильський, С. І. Олійник // Вода в харчовій промисловості : Збірник матеріалів V Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю. – Одеса : ОНАХТ, 2014. – С. 79–80.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26080Досліджено технологію доочищення питної води з метою видалення солей жорсткості природними збагаченими глинами та шунгітом. Встановлено, що найбільш ефективним сорбентом для пом’якшення води є збагачена глина. Її застосування дозволяє знизити жорсткість води у 1,8…2,5 рази. Conducted research purification of drinking water to remove hardness salts enriched with natural clays and schungite. Found that the most effective sorbent for water softening is enriched with clay. Its use can reduce water hardness of 1.8 ... 2.5.водапивотехнологіяочищенняприродна глинашунгітжорсткістькальціймагнійфізіологічна нормаwaterbeertechnologytreatmentnatural clayshungithardnesscalciummagnesiumphysiological normкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПідготовка води для виробництва пиваOther