Якобчук, Роман ЛеонідовичКучеренко, Денис Володимирович2020-05-202020-05-202020https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31084Інтенсифікація процесу сушіння пивної дробини шляхом удосконалення конструкції сушарки шнекового типу з киплячим шаром продукту. За результатами теоретичних і експериментальних досліджень розроблено удосконалену конструкцію сушильної установки для сушіння пивної дробини, що забезпечує якісне висушування продукту та інтенсифікацію процесу. Запропонована конструкція сушарки дає можливість рівномірно нагрівати та висушувати продукт у псевдозрідженому (киплячому) шарі в будь-якій точці перетину сушильної камери без порушення його властивостей, а отримана математична модель, для визначення тиску теплоносія в сушильній камері, дозволяє визначити оптимальні режими роботи сушильної установки. Intensification of the process of drying beer pellets by improving the design of the screw-type dryer with a fluidized bed of product. Based on the results of theoretical and experimental studies, an improved design of the drying unit for drying beer pellets has been developed, which provides high-quality drying of the product and intensification of the process. The proposed design of the dryer makes it possible to evenly heat and dry the product in a fluidized bed (fluidized bed) at any point of intersection of the drying chamber without violating its properties, and the obtained mathematical model to determine the pressure of the coolant in the drying chamber.сушаркаdryerшнекaugerпивна дробинаbeer pelletsкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняІнтенсифікація процесу сушіння пивної дробини в сушарці шнекового типуThesis