Синтез конденсованих піридинів, що містять CF3–группу - Ковальова, Світлана Олександрівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Данилевич, Гнат Олександрович (My University, 2016)
Заміщені похідні піридину виявляють біологічну активність, а наявність CF3–групи у молекулах речовин часто покращує їхній фармакологічний ефект. Запропонований підхід до синтезу конденсованих піридинів, що містять CF3–групу, на основі С5–заміщених похідних 2–аміногетероциклів. The substituted pyridine derivatives exhibit biological activity. Pharmacological effects of these compounds are often increased with CF3-group contained in the molecules. There is considered a new method of synthesis of pyridine derivatives with CF3 group based on C5 substituted derivatives of 2-aminothiophene.
Keywords: синтез; піридин; synthesis; pyridine; кафедра харчової хімії