Гігієнічний дизайн технологічного обладнання та споживчого упакування як запорука виробництва безпечної харчової продукції - Сидор, Василь Михайлович; Веліканов, Олександр Олександрович (My University, 2018)
Виробництво харчових продуктів у сучасних умовах супроводжується низкою факторів, що прямо або опосередковано впливають та безпечність кінцевого продукту. Значну роль у цьому відіграє не тільки сировина, але також і технологічне обладнання та допоміжні матеріали, а саме упакування, що контактують із харчовою продукцією, сировиною чи напівфабрикатами. Звичайно, можна ліквідувати небажані наслідки дії цих факторів або знизити ризики їх впливу до прийнятних меж, але, по-перше, не завжди є така можливість, а, по-друге, проблему доцільніше попередити, ніж усувати.
Keywords: кафедра експертизи харчових продуктів; гігієнічний дизайн; гігієнічна практика виробництва; належна виробнича практика; управління безпечністю харчових продуктів